Thursday, 25 February 2016

QR Update 25 Febuari 2016 - Saham dalam fokus termasuk TALIWRK, WCT dan MUDA

Semalam pula (25 Feb 2016) sampai 8 page announcement untuk quarter report di MalaysiaStock.biz. Kami rumuskan saham-saham yang berada dalam pemerhatian kami (iSaham Score 18 dan keatas):

Menaik

ASIAPLY (QoQ +31800.00%) - iScore 18.25
GPA (QoQ +1611.54%) - iScore 18.00
TALIWRK (QoQ +1057.41%) - iScore 24.00
YLI (QoQ +729.49%) - iScore 18.25
SHH (QoQ +429.05%) - iScore 25.25
RUBEREX (QoQ +341.44%) - iScore 20.75
UMS (QoQ +209.22%) - iScore 28.75
WCT (QoQ +203.99%) - iScore 25.75
INNITY (QoQ +201.43%) - iScore 22.50
MUDA (QoQ +138.89%) - iScore 25.00
PESTECH (QoQ +134.79%) - iScore 24.50
SPSETIA (QoQ +105.58%) - iScore 26.25
MKH (QoQ +104.35%) - iScore 21.75
JERASIA (QoQ +97.22%) - iScore 24.75
IJM (QoQ +85.85%) - iScore 22.00
BAHVEST (QoQ +83.54%) - iScore 22.25
IHH (QoQ +73.82%) - iScore 26.00
MIKROMB (QoQ +71.76%) - iScore 30.00
PRESBHD (QoQ +63.27%) - iScore 19.50
MITRA (QoQ +57.02%) - iScore 18.00
DKLS (QoQ +52.70%) - iScore 21.00
GESHEN (QoQ +46.65%) - iScore 23.75
SCICOM (QoQ +34.47%) - iScore 28.25
CAB (QoQ +29.32%) - iScore 25.50
LEESK (QoQ +26.18%) - iScore 20.25
UOADEV (QoQ +25.64%) - iScore 25.50
PMBTECH (QoQ +16.48%) - iScore 20.75
UPA (QoQ +12.89%) - iScore 25.25
ULICORP (QoQ +12.06%) - iScore 27.75
IOIPG (QoQ +9.57%) - iScore 21.75
LYSAGHT (QoQ +8.67%) - iScore 19.00
COCOLND (QoQ +7.56%) - iScore 19.50
HSL (QoQ +7.49%) - iScore 21.25
LITRAK (QoQ +3.10%) - iScore 23.25
KOBAY (QoQ +1.57%) - iScore 24.25
SHL (QoQ +1.09%) - iScore 18.50

Menurun

ADVPKG (QoQ -9.91%) - iScore 19.25
KIMHIN (QoQ -11.36%) - iScore 22.25
WELLCAL (QoQ -15.76%) - iScore 20.00
MICROLN (QoQ -17.89%) - iScore 19.25
SCOMI (QoQ -38.55%) - iScore 18.50
COASTAL (QoQ -65.90%) - iScore 18.00
NIHSIN (QoQ -75.99%) - iScore 19.00
APB (QoQ -428.61%) - iScore 19.25
TGUAN (QoQ -472.31%) - iScore 21.50

Saham-saham yang kami akan perhati lebih dekat untuk 3 bulan akan datang ialah TALIWRK, WCT, MUDA, PESTECH, SPSETIA, JERASIA, MIKROMB, SCICOM, CAB, LITRAK.

Wednesday, 24 February 2016

QR Update 24 Febuari 2016 - AJI Naik Top iSaham

Hari ni sampai 5 page announcement untuk quarter report di MalaysiaStock.biz. Kami rumuskan saham-saham yang berada dalam pemerhatian kami (iSaham Score 19 dan keatas):

Menaik

D&O (QoQ +1458.33%) - iScore 22.75
ASIAPAC (QoQ +751.64%) - iScore 27.75
CAREPLS (QoQ +272.31%) - iScore 20.25
HEVEA (QoQ +198.37%) - iScore 25.75
LIIHEN (QoQ +143.17%) - iScore 25.25
CHEEWAH (QoQ +116.47%) - iScore 25.50
UCHITEC (QoQ +71.68%) - iScore 24.00
CBIP (QoQ +61.14%) - iScore 22.00
EITA (QoQ +59.47%) - iScore 24.50
ECONBHD (QoQ +55.65%) - iScore 25.25
PRG (QoQ +54.55%) - iScore 26.50
AJI (QoQ +40.39%) - iScore 33.00
WEIDA (QoQ +1.67%) - iScore 25.25

Wednesday, 17 February 2016

HUPSENG - Biskut Kegemaran Semua


Syarikat HUPSENG baru sahaja mengumumkan quarter report terkini dengan membuat all-time high profit (QoQ naik 22%) dan revenue (QoQ naik 9%). PE setara dengan syarikat makanan yang lain, ROE syarikat lebih 30%, Net profit margin pun berkembang dengan pesat.  Dengan growth yang dilaporkan, kita mudah mengesan yang syarikat ini akan terus berkembang dengan baik. Apa yang jelas ialah growth untuk syarikat berkaitan makanan sangat stabil dan recession-proof. Syarikat pun mudah nak faham. Ada sesiapa yang sentiasa ada stok biskut HUPSENG, tetapi tidak ada stock HUPSENG?

LTKM - Saham Sudah Mula Bertelur?


Saham LTKM jatuh teruk selepas share split dan bonus issue memberikan masa untuk long-term investor dan market maker untuk buat collection pada saham ini. Dalam masa yang sama, saham juga terus jatuh akibat quarter report yang tidak begitu baik untuk dua quarter. Kalau dilihat teknikal, LTKM dah break triangle seperti dalam chart dan juga melepasi ema50. Cubaan membuat line change pada 1.61 sedang dilakukan, dan sekiranya berjaya, peluang untuk pegi jauh sangat tinggi. Kebanyakan saham yang sudah lama jatuh akan mula beraksi selepas crash dan market pulih hasil pengumpulan yang dilakukan ketika harga saham jatuh dan mendatar. Sekiranya tidak berjaya, saham akan membuat pengumpulan sekitar 1.50-1.60. Stop loss teknikal pada paras bawah 1.45.

LTKM pada 17/2/2016 - selepas hari kedua pemulihan crash 2016

Personal & Group Coaching Saham



Selalu dengar orang cakap pasal saham tapi taktau saham tu apa? Nak melabur dalam saham tapi taktau nak start kat mana? Dengar cerita semua kelas beribu-ribu?

Saham ialah pegangan dalam sesebuah syarikat. Anda melabur dalam sesuatu saham bermakna anda menjadi pemilik syarikat tersebut. Syarikat buat duit, and buat duit jugak. Mantap kan?

Macam mana nak start? Bukak akaun CDS di mana-mana dan boleh start melabur. Dang, nak melabur saham apa? Ikut apa yang anda dengar daripada channel telegram atau laman facebook? Diorang untung, anda belum tentu untung. Diorang hangus, anda tetap hangus. Melaburlah dengan ilmu.

Dengar cerita semua kelas beribu-ribu? Memang benar banyak kelas diluar sana mahal-mahal. Sebab anda tak jumpa kelas yang murah macam kami. Satu lagi, kami hanya buat personal dan group coaching di mana anda boleh tanya apa sahaja soalan tanpa segan silu untuk mendapatkan ilmu dengan lebih aktif dan efektif. Dengan serendah RM35 sejam, anda sudah boleh mula melabur. Wow kan?

Di sini, kami ingin membuka peluang untuk berkongsi ilmu yang kami ada untuk anda semua. Kami membuka 2 pakej:

PAKEJ 1 - Personal Coaching (PC) iSaham

RM75/jam
RM35/jam (limited time offer)

PAKEJ 2 - Group Coaching (GC) iSaham

RM65/jam setiap orang
RM25/jam setiap orang (limited time offer)

*2 orang keatas

Apa yang anda dapat?
  1. Belajar saham dengan kaedah yang tepat dan berkesan.
  2. FREE iSaham Pro setahun bernilai lebih RM1000 untuk setiap jam personal / group coaching
  3. FREE Telegram Group Support bernilai lebih RM100
  4. Boleh memilih mana-mana topik yang nak dipelajari secara terperinci, ataupun nak start from 0. Antara topik2 yang dicadangkan:
    1. Fast-Track Start Saham
    2. Analisa Fundamental & Spot Syarikat "Undervalued"
    3. Mengenali Pelabur-Pelabur Terkemuka Dunia
    4. Analisa Cash Flow
    5. Analisa Teknikal Asas
    6. Analisa Indikator
    7. Analisa Candlestick Jepun
    8. Analisa Chart Pattern
    9. Diversifikasi dan Mengawal Risiko
    10. Analisa Harga & Volume
    11. Elliot Wave & Fibonacci
    12. Analisa Queue Pattern
SPECIAL OFFER: 1 jam pertama percuma!

Whatsapp/Telegram ke 011-33779695 untuk mendapatkan info selanjutnya.

Tuesday, 16 February 2016

Saham Jatuh Tergolek Mula Beraksi

Masih belum terlambat untuk kami sharekan saham2 yang jatuh melebihi 30% sejak market merudum tahun ini. Masih belum terlambat juga untuk anda kaji prospek setiap syarikat kerana barangkali banyak yang jatuh kerana panic selling dan tidak reflect fundamental sebenar. 

Semua dalam list ini memulakan kenaikan semalam, dan kebanyakan meneruskan kenaikan hari ini. 

Anda tidak perlu kejar harga, akan tapi anda kaji betul2 mana yang undervalued dan berprospek kemudian anda masuk ketika saham retrace or panic sekali lagi. 

Senarai saham dan kejatuhan dari highest sepanjang 2016.

KOBAY (51.0%)
KIALIM (45.9%)
COMCORP (44.4%)
FFHB (43.5%)
HEVEA (40.9%)
JAYCORP (36.5%)
GENETEC (36.4%)
MPI (36.0%)
KOSSAN (35.0%)
SEACERA (35.0%)
GTRONIC (32.4%)
VS (32.0%)
KEINHIN (30.3%)
POHUAT (30.1%)

KOBAY
KIALIM

Sunday, 14 February 2016

Bagaimanakah Prestasi Pasaran Global Pada Pembukaan 2016?

Tahun 2016 merupakan tahun yang sangat menguji kekuatan pelabur-pelabur saham. Tiada "end of year" windows dressing, tiada "January effect" seperti 2015, tiada "Chinese New Year rally" dan major selling berlaku pada minggu Chinese New Year. Team iSaham telah membuat penilaian kepada pasaran dunia tentang sejauh mana index setiap negara jatuh dan bertahan.



Kami kira harga lowest index 2016 dan bandingkan dengan lowest yang paling hampir. Berikut merupakan hasil kajian kami: